Goed voorbereid een nieuwe wereld tegemoet!

Digitale Leeromgeving “Een Nieuwe School”Doel van deze DLO is de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs voor groep 8 leerlingen te verkleinen.


Aanstaande brugklassers leren hoe een schooldag er op de middelbare school uitziet. Dit gebeurt doordat zij verschillende problemen moeten oplossen waarmee een brugklasleerling te maken kan krijgen. Op de website zijn verschillende video’s en animaties te vinden met daaraan gekoppeld opdrachten. De leerling kiest voordat hij aan de opdrachten begint een avatar die hem bijstaat.


Wanneer de virtuele dag er op zit en alle opdrachten zijn afgerond, wordt voor de leerling een rapport uitgedraaid, daarnaast krijgt de leerling nu ook toegang tot het forum. Op dit forum kan worden gediscussieerd met medeleerlingen of kunnen er vragen gesteld worden aan leerlingen die al op het voortgezet onderwijs zitten.


Voor VO scholen is deze digitale leeromgeving een ideale wijze om zichzelf te presenteren naar de basisscholen. Het programma kan door L-Curve gevuld worden met schoolspecifieke opdrachten en video’s. Ook kan de DLO gepresenteerd worden in de huisstijl van de school op een eigen domeinnaam. Zo werkt u als school mee aan het verkleinen van de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en presenteert u zich gelijk op een originele en leuke manier naar aanstaande brugklassers toe.


Bekijk onderstaande screenshots om een voorbeeld te zien van de algemene versie van de site. Let op: in samenwerking met L-Curve is het programma aan te passen aan de indentiteit en huisstijl van de betreffende VO school.


Schermafbeeldingen “Een Nieuwe School”


verschillende video's


Jaarlijkse kosten: €40,- per basisschool
Bij dit bedrag zit inbegrepen  • Hosting
  • SSL Certificaat
  • Updates
  • Handleiding


Hebben we u kunnen interesseren voor de digitale leeromgeving "Een Nieuwe School"?

Graag komen we vrijblijvend bij u een presentatie geven van dit product. Stuur een e-mail naar info@l-curve.nl